Veda a všetky znalosti, iba slúžia umeniu. Louise I. Kahn



Pavol Drela

autorizovaný architekt

Juraj Čerba
autorizovaný stavebný inžinier


O nás

Ateliér bol založený v roku 2010. Tvoríme duo, kamarátske, ale i profesné. Juraj so záberom na konštrukčné a technické prevedenie stavieb, Pavol so zameraním sa na estetickú podobu resp. umeleckú hodnotu architektonického diela.
Baví nás architektúra, architektúrou žijeme, architektúra je pre nás dobrodružstvo. Čítame knihy, odoborné časopisy, zúčastňujeme sa výstav, kultúrnych akcií. Radi sa o architektúre rozprávame a vedieme diskusie čo zaujímavé nás oslovilo. Cestujeme, všímame si a hľadáme inšpiráciu okolo nás.
Neustále sa snažíme zdokonalovať v tom čo robíme, v kvalite vypracovania projektov a ich prezentácie, cez rozširovanie si znalostí v oblasti architektúry, stavebníctva a v neposlednom rade i v prístupe k Vám, našim klientom.
Zaujímame sa o spoločenské dianie a aktuálne témy, ktoré hýbu súčasným svetom a hľadáme spôsob ako správne tieto témy pretlmočiť do našej tvorby. Chceme a snažíme sa o to, aby svet po nás bol krajším a hodnotnejším miestom pre život.

V tvorbe sa venujeme prevažne bývaniu, architektonickému priestoru, kde trávime najviac času a ktorý má pre človeka zásadnú hodnotu. Sme poctení a vždy veľmi radi uvítame možnosť navrhnúť pre Vás nielen stavbu ako takú - celkový rámec/obálku vášho osobného priestoru, ale i dotvorenie diela po interiérovej stránke. Takto je návrh úplný, vyjadrený a dotiahnutý do najjemnejších maličkostí a nuáns. 

Máme blízky vzťah k pamiatkam, pracovali sme na viacerých projektoch obnovy významných historických stavieb na Slovensku i v zahraničí. Sme presvedčení, že práca s dielami našej kultúry a dedičstva si predovšetkým vyžaduje pokoru a rešpekt. Jedine na tomto základe sa dá vstupovať a prinášať do pamiatok niečo nové, aktuálne. 
Vo voľnom čase sa venujeme i dobrovoľníckej činnosti - záchrane nášho kultúrneho dedičstva, predovšetkým ruinálnej architektúre, kde sa usilujeme malou časťou prispieť k zachovaniu hodnôt nášho dedičstva.

 

Prečo nás osloviť ?

Za oslovenie nič neplatíte.
Spracujeme Vám kompletnú projektovú dokumentáciu, architektonickú štúdiu, projekt pre stavebné povolenie, realizačný projekt, pomôžeme Vám s výberom zhotoviteľa a vykonáme autorský a technický dozor na stavbe.
Chceme aby Vás spolupráca s nami bavila a aby ste boli našou prácou príjemne prekvapení a oslovení.
Našim cieľom je ponúknuť kvalitnú architektúru, dizajn a Vy ako spokojný klient, ktorý nás odporučí ďalším.

 

Ateliér

Radi Vás privítame i v našom vynovenom malom rodinnom ateliéri. Chceme aby ste sa u nás cítili fajn a aby naša spolupráca bola postavená na bezprostrednom a priateľskom vzťahu.

filozofia prístupu ...